Eurobasket

Φουρνιέ στο sportfm.gr: «Μπορεί και χωρίς τον Γιάννη η Ελλάδα»

Σημαντική μεν, αλλά όχι σε σημείο που να ακυρώνει τις ελπίδες της Εθνικής για κάτι σημαντικό στο Ευρωμπάσκετ χαρακτήρισε την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο σταρ των Μάτζικ, Εβάν Φουρνιέ.

Ο Εβάν Φουρνιέ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την Ελλάδα στον σημερινό αγώνα με τη Γαλλία για το Ευρωμπάσκετ (16:30, ΕΡΤ1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr).

Ο σταρ των Ορλάντο Μάτζικ μίλησε στο sportfm.gr για τη μεγάλη αναμέτρηση, την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά το πώς διαχειρίζονται οι «τρικολόρ» την ήττα στην πρεμιέρα από τη Φινλανδία, όπου ο ίδιος πέτυχε 25 πόντους.

Αναλυτικά, ο Εβάν Φουρνιέ μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-το ματς με την Ελλάδα: «Θα πρέπει σίγουρα να παίξουμε καλύτερα από την πρεμιέρα. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, γιατί η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα η Ελλάδα παίζει πιο ορθολογικό μπάσκετ από τη Φινλανδία, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Στόχος μας είναι η νίκη. Θέλουμε την πρώτη θέση και ακόμη και μετά την ήττα στην πρεμιέρα μπορούμε να την πάρουμε.

inner

-την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Σίγουρα, ο Γιάννης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης και ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Η απώλειά του είναι σημαντική για την ελληνική ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο στο Ευρωμπάσκετ. Πάντα η Εθνική Ελλάδας παίζει καλό και έξυπνο μπάσκετ και πάντα αποτελεί έναν δυνατό αντίπαλο για τη Γαλλία».

-την ήττα από τη Φινλανδία στην πρεμιέρα: «Είναι πάντα δύσκολες οι νύχτες μετά από μια ήττα σαν αυτή της πρεμιέρας. Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ξαναπαίζεις το ματς στο μυαλό σου και σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικό για να κερδίσεις. Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν κάποιες άμυνες στο τέλος. Κάναμε μια σειρά από λάθη που μας στοίχισαν τη νίκη. Η Φινλανδία είναι μια ομάδα που δεν παίζει συμβατικό μπάσκετ και σε παρασέρνει».

-την αντίδραση της Γαλλίας μετά την ήττα: «Είναι μια ήττα, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Χάσαμε, δεν διασυρθήκαμε. Κάναμε, θεωρώ, μια καλή προσπάθεια και χάσαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια μας. Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Ηττηθήκαμε και τώρα θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x